+31 6 22 15 33 42 info@teunisdokter.com

Retail stores kunnen profiteren van 3G-advertentiestrategie

Retail stores vervullen nog altijd een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Ook sluiten veel retailers zich aan bij online platformen om hun omzet te vergroten. Een nog onderbelichte kans in het universum van online advertenties is de inzet van gelokaliseerde internet advertenties voor producten die mensen nog ‘snel even’ moeten halen. Op deze pagina leg ik je uit wat de 3G-strategie voor retail stores is en hoe je dit kunt gebruiken om meer omzet te genereren.    

Pak je kans met gelokaliseerde advertentiestrategie voor retail stores

Als retail store heb jij één heel belangrijk voordeel tegenover je concurrenten die alleen werken met online webshops en verzendingen via post. Mensen kunnen namelijk binnen enkele ogenblikken voor jouw kassa staan en het product dat ze nodig hebben kopen. Maar hoe speel je in op deze mogelijkheid zodat jouw klanten vaker in jouw winkel terechtkomen? Heel simpel: maak gebruik van gelokaliseerd internet advertenties voor producten en diensten die mensen in jouw omgeving vaak nodig zijn. Omdat jij een retail store hebt kun je gebruik maken van drie uitgangsposities die heel sterk zijn bij het adverteren: 1) de advertenties worden lokaal weergegeven aan mensen die ook echt in jouw buurt zijn; 2) de advertenties worden alleen getoond aan mensen die actief zoeken naar het specifieke product en 3) de advertenties worden op precies het juiste moment getoond aan de zoekende consument. Hierdoor vergroot je de kans dat de consument jouw winkel bezoekt om het product te kopen aanzienlijk, ten minste, als je ook voldoet aan de randvoorwaarden voor een aankoop: betrouwbaarheid en een goede prijs. Als er aan die randvoorwaarden is voldaan kun je het beste gebruikmaken van gelokaliseerde, gepersonaliseerde en juist getimede advertenties via Search Engine Advertisements. Dit zijn de 3G’s van de optimale advertentiestrategie

Gelokaliseerde advertenties

Natuurlijk kun je lokaal allerlei vormen van advertenties toepassen, zoals het ophangen van posters in bushokjes, maar dit zijn zeer indirecte manieren van het adverteren en kun je beter zien als een vorm van ‘branding’ dan echte sales. De beste gelokaliseerde advertenties zijn namelijk zo doelgericht dat je direct jouw doelgroep aanspreekt terwijl je de rest met rust laat. Dat bespaart je uiteindelijk veel geld en dat is allemaal mogelijk dankzij Search Engine Advertisements (SEA). Als je via de lokale retail store meer wilt verkopen, dan kun je niet om het belang van lokaliteit heen: consumenten reizen liever niet te ver voor een product of dienst, immers kunnen ze het dan beter per post bestellen. In de meeste SEA-omgevingen zoals Google Ads en Microsoft Bing is het mogelijk dat je de advertenties alleen weergeeft als gebruikers zich binnen een bepaalde straal van jouw retail store bevinden. Op die manier weet je zeker dat je alleen lokaal adverteert en je dus gebruik maakt van jouw lokale voordeel als retail store tegenover postorderbezorging. Natuurlijk kun je als retail store ook bezorgen, maar het is altijd mooi als je extra sales pakt door gebruik te maken van de gelokaliseerde advertentiestrategie. 

Personaliseer via Search Engine Advertisements

Nu je als retail store hebt onderzocht welke producten vaak ‘snel even’ worden gekocht in jouw winkel kun je na het bepalen van de locatie variabelen overgaan tot het personaliseren van de advertenties. Dit doe je door potentiele klanten die in een zoekmachine een bepaalde query invoeren, zoals ‘antimuggen spray’, te begeleiden naar jouw landingspagina. In de meeste gevallen is dit een product pagina waar een klant ook direct een bestelling kan doen en ervoor kan kiezen om het product ‘direct op te halen’. Via de SEA-dashboard van bijvoorbeeld Google Ads kun je vervolgens campagnes, advertenties en zoekwoorden instellen die leiden tot jouw product pagina voor ‘antimuggen spray’. Let erop dat wat je als de advertentieteksten, kopteksten en zoekwoorden gebruikt ook overeenkomt met wat je aanbiedt op je landingspagina, want anders zal het algoritme van de SEA-provider jouw advertentie als minder relevant beoordelen. 

De juiste timing regelt de klant zelf!

Ten slotte wil je natuurlijk dat de advertenties worden getoond op het moment dat  een consument op zoek is naar een product uit jouw retail store. Maar wanneer is dat nu precies? Dat weten we niet, maar gelukkig helpt de klant ons hierin een beetje door in zoekmachines onderzoek te doen naar diverse producten/diensten. Afhankelijk van de timing van de klant wordt dus een advertentie getoond. De advertenties over ‘muggenspray’ bijvoorbeeld, zullen niet worden getoond aan mensen die niet zelf op zoek zijn gegaan naar dit product. Hierdoor is de kans dat je mensen benadert met niet-gepersonaliseerde of onjuist getimede advertenties veel kleiner en haal je dus hogere click through rates (CTR) en conversies. 

Groei sneller met de 3G-strategie voor retail stores, vraag een adviesgesprek aan 

Natuurlijk wil je deze kennis het liefst zo snel mogelijk toepassen voor je eigen retail store. Dat kan! Door mij in te schakelen als jouw Sales Consultant kan ik je uitleggen hoe je gebruik kunt maken van de 3G-strategie als retail store. Afhankelijk van het service niveau dat je wenst kan ik je daarbij adviseren, maar ook de campagnes voor je opzetten en je uiteindelijk helpen om de campagnes ook zelf in SEA-dashboards uit te voeren, zoals die van Google Ads. Maar als je zo snel mogelijk aan de slag wilt met de 3G-strategie voor retail stores, dan moet je vooral direct contact opnemen via het onderstaande formulier.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Neem contact op voor een eerste kennismaking- en adviesgesprek om te zien op welke wijze ik je kan helpen met jouw internet sales.

Veelgestelde vragen over sales

Wat komt er allemaal kijken bij internet sales?

Internet sales betekent dat je diverse manieren waarop je interactie kunt hebben met je klant optimaliseer voor je verkoop. Je hebt een breed scala aan expertises nodig om internet sales tot een succes te maken. Ik focus mij op de internet sales strategie, advertentiecampagnes beheren en adviseren over hoe je de kanalen van jouw bedrijf optimaliseert voor een groter bereik en hogere conversie. Zo signaleer en geef ik tips over hoe je landingspagina’s beter kunt ontwerpen (User Experience design en copywriting) of welke strategie je kunt toepassen om meer bezoekers op je product pagina’s te krijgen en de conversies te vergroten. Door gebruik te maken van een full-spectrum online sales strategie behaal je de beste resultaten. 

Ben je dan een SEO expert?

Nee, want SEO is slechts één onderdeel van je internet marketing strategie. Daarnaast kun je gebruik maken van affiliate marketing, internet advertenties, content marketing en nog veel meer technieken. Zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van het verkoopproces via je website. Gevonden worden via een zoekmachine is leuk, maar als het proces van kennismaking met je product tot de sale niet goed is vormgegeven haken klanten af.

Wat ga je dan voor mij doen?

Ik ga ervoor zorgen dat je meer bereik, hogere conversies en dus meer verkopen via internet realiseert. Dit doe ik door eerst de huidige situatie van je bedrijf/product in kaart te brengen. Daarna wordt een doelstelling en een strategie ontworpen. Vervolgens worden deze online sales campagnes geactiveerd en bijgestuurd op basis van de data om zo tot het beste resultaat te komen. 

Welke garantie is er op succes?

Door mijn inzet voor jouw online sales bereik je méér potentiele klanten, haal je hogere conversies op je product pagina’s, krijg je meer offerte aanvragen en draai je uiteindelijk meer omzet. Ook bespaar je kosten doordat ik je online sales proces optimaliseer. Omdat ik alleen samenwerk met bedrijven waarvan ik geloof dat zij meerwaarde bieden voor hun klanten weet ik zeker dat ik jouw online sales ook naar een hoger plan kan tillen.

En hoe ga je dat dan doen?

Jouw online sales optimaliseren gaat in drie stappen. Eerst breng ik je bestaande online sales situatie in kaart en evalueer ik welke processen kunnen worden verbeterd. Daarna ontwerp ik een strategie voor de lange termijn en eventueel ook internet advertentie campagnes. Vervolgens gaan we deze implementeren en uitvoeren. 

Wat is de full-spectrum online sales methode?

De full-spectrum online sales methode houdt in dat ik niet naar slechts één communicatiekanaal of advertentiecampagne bekijk, maar jouw complete online sales flow waar potentiele klanten mee in aanraking komen evalueer en verbeter. Als strateeg met een achtergrond in ICT, design en marketing weet ik hoe jouw communicatie moet worden ontworpen. Of het nu gaat om het het verbeteren van de user flow op je website, de user interfaces van je app, het ontwerp van offerte formulieren, teksten of het gebruik van online advertenties: ik neem al deze terreinen mee om jouw online sales naar een hoger plan te tillen.

Wat voor sales trainingen geef je?

Mijn trainingen zijn gericht op het verbeteren van de algemene salesvaardigheden en kunnen worden toegepast in verschillende contexten, zoals outbound sales, retail sales, pitches, presentaties en online sales. 

Heb je een andere vraag?

15 + 12 =