+31 6 22 15 33 42 info@teunisdokter.com

Full-spectrum sales

Hoi, mijn naam is Teunis Dokter en ik ben full-spectrum sales consultant. Ik ga jou helpen bij de verkoop van jou product/dienst. Vraag je jezelf ook weleens af waarom je marketing zoveel kost en weinig lijkt op te leveren? Of waarom bezoekers wegblijven van je site ondanks die hippe content strategie van laatst? Look no further en stop met het onnodig geld verspillen aan dubieuze online marketing. Ik ga je helpen bij het optimaliseren van je online sales proces, zodat je gepersonaliseerd, gelokaliseerd en juist getimed communiceert met je klant. Met het doel dat jij meer producten en diensten gaat verkopen. 

Ontdek hoe je het sales proces kunt optimaliseren voor je klanten

Leuke content plaatsen of berichtjes op sociale media delen is echt niet genoeg. Dat doet iedereen. Een advertentiecampagne is ook mooi meegenomen, maar als het sales proces niet goed is vormgegeven, dan haken klanten alsnog af. Sales verbeteren houdt dus in dat je het proces van mogelijke interesse tot de koop optimaliseert voor een optimale klantervaring. Het is mijn doel jou daarin te ondersteunen en zoveel mogelijk sales binnen te slepen. Ik analyseer waar het beter kan en welke methoden je kunt toepassen om het bereik van je communicatie te vergroten, je uitingen relevanter te maken en meer sales te realiseren. Dit doe ik in de rol van freelance Sales Consultant, ad interim of als onafhankelijke ‘second opinion’, die je kunt raadplegen om te checken of het wel helemaal lekker loopt op je eigen marketing/sales afdeling. Ik ga in mijn werk uit van de onderstaande uitgangspunten:

Multichannel perspectief

Bekijk al je communicatie uitingen in perspectief en ontdek waar je kansen laat liggen en welke kanalen en processen je kunt activeren om meer sales te genereren.

Klantervaring is king

Je sales kunnen beter door de juiste klantervaring te bieden op je online kanalen. Optimaliseer de user flows zodat je doelgroep enthousiast wordt van jouw product. Voorkom afhakers.

Internet advertenties

Vergroot je bereik met juist geplande en geplaatste internet advertenties. Gebruik diverse advertentiekanalen. Op die manier bereik je vaker de juiste mensen.

Full-spectrum sales

Ik kijk naar het totale plaatje van jouw sales situatie. Het moet gewoon helemaal kloppen. Van a tot z. Van begin tot het einde. Alleen dan haal je de meeste verkopen binnen.

Conversies scoren

Stem communicatie uitingen en advertenties af op je doelgroep. Zo behaal je meer conversies tegen lagere kosten. Denk aan de interesses van je doelgroep, de timing en de locatie van je online advertenties en het aankoopproces op je website.

Integriteit voorop

Op lange termijn succes boeken doe je alleen met een integere sales strategie. Dus geen neprecensies of misleidende verkooptechnieken toepassen, maar voor jouw klant relevante communicatie vormgeven en presenteren. 

Maak kennis met het 3G-model

Maak kennis met het 3G-model voor advertentiecampagnes. Dankzij dit model kun vooraf inschatten in welke mate jouw advertenties doeltreffend zijn. Met de uitkomsten van het conflicteren van advertenties met het 3G-model wordt snel duidelijk welke sales strategie het beste past binnen jouw budget.  

Gelokaliseerd

Advertenties die op specifieke locaties te zien zijn om de kans dat de consument een aankoop doet te vergroten. Vooral retail stores kunnen profiteren van gelokaliseerde advertenties.

Gepersonaliseerd

Advertenties die op maat zijn gemaakt voor de identiteit en behoefte van de klant zullen sneller weerklank vinden. Bijvoorbeeld omdat een klant op zoek is naar een specifiek product of het merk vindt aansluiten bij zijn identiteit. 

Getimed

De timing van de weergave van de advertentie bepaalt ook het effect. Een advertentie die oproept tot het doen van een maaltijdbestelling zal het slecht doen bij iemand die net nog een maaltijd online bestelde. Je wilt je klant op het juiste moment bereiken.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Neem contact op voor een eerste kennismaking- en adviesgesprek om te zien op welke wijze ik je kan helpen met jouw internet sales.

11 + 9 =

Veelgestelde vragen over sales

Wat komt er allemaal kijken bij sales?

Sales betekent dat je diverse manieren waarop je interactie kunt hebben met je klant optimaliseer voor je verkoop. Je hebt een breed scala aan expertises nodig om sales tot een succes te maken. Ik focus mij op de internet sales strategie, advertentiecampagnes beheren, adviseren over hoe je de kanalen van jouw bedrijf optimaliseert voor een groter bereik en hogere conversie. Zo signaleer en geef ik tips over hoe je landingspagina’s beter kunt ontwerpen (User Experience design en copywriting) of welke strategie je kunt toepassen om meer bezoekers op je product pagina’s te krijgen en de conversies te vergroten. Door gebruik te maken van een full-spectrum online sales strategie behaal je de beste resultaten en geef ik ook passende adviezen voor ondernemers met retail stores en bedrijven die outbound sales agents inzetten voor de verkoop van producten en diensten. 

Ben je dan een SEO expert?

Nee, want SEO is slechts één onderdeel van je internet marketing strategie. Daarnaast kun je gebruik maken van affiliate marketing, internet advertenties, content marketing en nog veel meer technieken. Zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van het verkoopproces via je website. Gevonden worden via een zoekmachine is leuk, maar als het proces van kennismaking met je product tot de sale niet goed is vormgegeven haken klanten af.

Wat ga je dan voor mij doen?

Ik ga ervoor zorgen dat je meer bereik, hogere conversies en dus meer verkopen  realiseert. Dit doe ik door eerst de huidige situatie van je bedrijf/product in kaart te brengen. Daarna wordt een doelstelling en een strategie ontworpen. Vervolgens worden deze sales campagnes geactiveerd en bijgestuurd op basis van de data om zo tot het beste resultaat te komen. 

Welke garantie is er op succes?

Door mijn inzet voor jouw sales bereik je méér potentiele klanten, haal je hogere conversies op je product pagina’s, krijg je meer offerte aanvragen en draai je uiteindelijk meer omzet. Ook bespaar je kosten doordat ik je sales proces optimaliseer. Omdat ik alleen samenwerk met bedrijven waarvan ik geloof dat zij meerwaarde bieden voor hun klanten weet ik zeker dat ik jouw online sales ook naar een hoger plan kan tillen.

En hoe ga je dat dan doen?

Jouw online sales optimaliseren gaat in drie stappen. Eerst breng ik je bestaande online sales situatie in kaart en evalueer ik welke processen kunnen worden verbeterd. Daarna ontwerp ik een strategie voor de lange termijn en eventueel ook internet advertentie campagnes. Vervolgens gaan we deze implementeren en uitvoeren. 

Wat is de full-spectrum online sales methode?

De full-spectrum online sales methode houdt in dat ik niet naar slechts één communicatiekanaal of advertentiecampagne bekijk, maar jouw complete online sales flow waar potentiele klanten mee in aanraking komen evalueer en verbeter. Als strateeg met een achtergrond in ICT, design en marketing weet ik hoe jouw communicatie moet worden ontworpen. Of het nu gaat om het het verbeteren van de user flow op je website, de user interfaces van je app, het ontwerp van offerte formulieren, teksten of het gebruik van online advertenties: ik neem al deze terreinen mee om jouw online sales naar een hoger plan te tillen. Zelfs de scene van je retail store, je lichaamshouding en hoe je communiceert met klanten komt hierbij aan bod. All or nothing.

Wat voor sales trainingen geef je?

Mijn trainingen zijn gericht op het verbeteren van de algemene salesvaardigheden en kunnen worden toegepast in verschillende contexten, zoals outbound sales, retail sales, pitches, presentaties en online sales. 

Heb je een andere vraag?

6 + 8 =

Wat anderen je over mij vertellen

“Bij verschillende organisaties heb ik met Teunis mogen samenwerken. Ik ken hem als enthousiast en ondernemend. Door zijn creativiteit weet hij voor vele toepassingen snel een gedegen business plan te ontwikkelen. Naast de ontwikkeling hiervan, weet Teunis deze ook tot en groot succes te maken. In de toekomst hoop ik nog meerdere malen met Teunis te kunnen samenwerken.” – Reinard van Dalen, CEO Flocker

Waarom met mij samenwerken

Samen de juiste richting in

Samen met mij gaan we je sales de juiste richting opsturen. Dat betekent méér bereik, positieve feedback, hogere conversies en tevredener klanten. Met de full-spectrum sales methode worden op alle terreinen oplossingen aangedragen. 

Accurate analyse van de data

De gekozen sales strategie wordt op basis van beschikbare data geanalyseerd en vervolgens bijgestuurd. Op die manier weet je zeker dat wat wij samen doen leidt tot het best mogelijke resultaat.

Meer omzet voor je bedrijf

Om te achterhalen of mijn strategische brein een juiste match is met jouw bedrijf bied ik je een gratis advies- en intakegesprek aan. Zo weten we zeker dat we het proces op de juiste manier aanvliegen.

Recente updates

Meer omzet met internet advertenties op maat

Meer omzet met internet advertenties op maat

Jouw klanten worden 24/7 doodgegooid met advertenties. Het maakt niet uit welk apparaat ze aanzetten, de advertenties komen sowieso binnen. Hierdoor ontstaat vanzelf een filter bij veel mensen waardoor ze de advertenties niet langer bewust zien en horen. De vraag of...

Klantervaring als kingmaker in Online Sales

Klantervaring als kingmaker in Online Sales

Bijna nog belangrijker dan wat je aanbied in online sales is de klantervaring of 'user experience' van het online sales proces. Veel ondernemers bieden prachtige producten en diensten aan, maar als de website die het online sales proces faciliteert niet goed werkt of...

Wat is het verschil tussen online sales en marketing?

Wat is het verschil tussen online sales en marketing?

Toch wel een serieuze vraag: wat is nu het verschil tussen online sales en marketing. Zonder in een onnodige semantische discussie terecht te komen waarbij online marketeers eisen dat ik sales als onderdeel van de marketing beschouw of marketing als onderdeel van...