+31 6 22 15 33 42 info@teunisdokter.com

Trainingen

Als professional bied ik sales trainingen aan voor bedrijven en ondernemers. De training behandelt de randvoorwaarden voor effectieve sales, zoals de juiste informatie over het product/dienst, het vertrouwen van je klant winnen en aantrekkingskracht manifesteren. Daarnaast wordt de inhoud van de training toegespitst op het specifieke sales proces waarvoor de training wordt gegeven.

Full-spectrum sales training voor…

Online sales processen

Het online sales proces staat of valt bij het aanbieden van een juiste online klantervaring en het bereiken van de juiste doelgroep via de meest relevante kanalen. Hoe je dat doet leg ik uit in de online sales training. 

Retail sales, pitches en presentaties

Leer alles over vertrouwen, rust en aantrekkingskracht manifesteren in jouw eigen winkel of op de markt, zodat je jouw klanten optimaal kunt beïnvloeden. Leer hoe je de scene van je retail store optimaliseert om verkopen verder aan te jagen.

Outbound sales

Samen met mij gaan we je telefonische sales de juiste richting opsturen. Bijvoorbeeld door bestaande scripts te verbeteren en feedback te geven op gesprekken. Dat betekent méér positieve feedback, hogere conversies en tevredener klanten en werknemers. 

Meer vertrouwen en aantrekkingskracht manifesteren na deze sales training

Om klanten te overtuigen een product of dienst aan te schaffen moet je met vertrouwen en aantrekkingskracht manifesteren. Dat kun je op allerlei manieren doen. Afhankelijk van het sales proces waarvoor de training wordt georganiseerd komen diverse methoden en technieken aan bod. In de training toegespitst op retail sales, bijvoorbeeld, neem ik je lichaamshouding mee in de analyse en hoe je deze kunt verbeteren. In online sales zijn er weer andere methoden om een aantrekkelijk sales proces te presenteren, denk aan het vertrouwen winnen via echte recensies, een solide aankoopproces zonder bugs op de website en het gebruik van doelgerichte internet advertenties. 

Leer het 3G-model toepassen

Je leert hoe je het 3G-model voor advertentiecampagnes kunt toepassen voor jouw product/dienst. Het 3G-model is handig om te gebruiken zodat je vooraf weet dat je je marketingbudget ook echt uitgeeft aan advertenties die een positief effect hebben op jouw business. 

Gelokaliseerd

Advertenties die op specifieke locaties te zien zijn om de kans dat de consument een aankoop doet te vergroten. Vooral retail stores kunnen profiteren van gelokaliseerde advertenties.

Gepersonaliseerd

Advertenties die op maat zijn gemaakt voor de identiteit en behoefte van de klant zullen sneller weerklank vinden. Bijvoorbeeld omdat een klant op zoek is naar een specifiek product of het merk vindt aansluiten bij zijn identiteit. 

Getimed

De timing van de weergave van de advertentie bepaalt ook het effect. Een advertentie die oproept tot het doen van een maaltijdbestelling zal het slecht doen bij iemand die net nog een maaltijd online bestelde. Je wilt je klant op het juiste moment bereiken.

Concrete adviezen voor jouw niche

Tijdens de training worden diverse sales-uitingen en -processen onder de loep genomen en volgen daaruit concrete adviezen hoe jij als sales agent, afdeling en bedrijf moet omgaan met dergelijke casussen. Of het nu gaat om de scripts en gesprekken van outbound sales agents, de fysieke lichaamshouding van je personeel in de retail store, de inrichting van de scene van je retail store, of het gebruik van internet advertenties: ik ga je concrete adviezen geven die je direct kunt toepassen. Zo weet je zeker dat je niets laat liggen en je bedrijf professioneel en zelfverzekerd communiceert me je klant, want alleen dan trek je kopers aan.

Nieuwe ideeën zijn nieuwe kansen

Dankzij de sales training ga je vanzelf allerlei nieuwe ideeën genereren die gaan leiden tot nieuwe kansen, nieuwe werkmethoden, nieuwe kennis en inzichten. Dit is één van de meest belangrijke waarden in ondernemerschap, want zonder nieuwe inzichten en ideeën ga je stagneren en blijft de groei uit. Voorkom ook dat je sales afdelingen op de automatische piloot gaan draaien door mij als ad interim of ‘second opinion’ in te schakelen om de sales processen en -uitingen te beoordelen. Op die manier weet je zeker dat iedereen scherp blijft. Zoiets kun je natuurlijk het beste in het model van een coöperatieve training gooien om te voorkomen dat je personeel het gevoel krijgt dat je hen niet goed genoeg vindt. Ja, ook dat is sales natuurlijk, binnendienst, dat wel. 

Leer nieuwe vaardigheden

De sales training leidt ertoe dat je nieuwe vaardigheden gaat leren en oude negatieve gewoonten die klanten afstoten gaat afleren. Dat gaat vanzelf omdat je wordt herinnerd aan wat werkt en waarom. Afhankelijk van de context van de training leer ik je ook vaardigheden die specifiek kunnen worden toegepast binnen jouw niche. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van toonmodulatie in je stem als je outbound sales doet, of het gebruik van een 3G-Search Engine Advertisement campagne voor retail stores. Dankzij deze nieuwe sales vaardigheden maak jij meer kans om te groeien.

Pak je kans met een full-spectrum sales training

Neem contact op voor het aanvragen van een full-spectrum sales training voor telecom, retail stores of online sales processen. De aanvraag is volledig vrijblijvend en kosteloos.

14 + 5 =

Leer van deze strategische inzichten 

Bepaal de optimale advertentie strategie met het 3G-model

Bepaal de optimale advertentie strategie met het 3G-modelAdvertenties vormen een belangrijk onderdeel in het sales proces en de vorm hiervan kan verschillend zijn afhankelijk van het doel. Helder verschil met marketing is echter wel dat advertenties altijd gericht...

Hoe de scene van je retail store het kopen beïnvloedt 

Hoe de scene van retail stores koopgedrag beïnvloedt Retail stores vervullen nog altijd een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Maar wat veel ondernemers met retail stores nog kunnen verbeteren is het creëren van een scene dat aanmoedigt tot kopen. Hoe je de...

Meer omzet via internet advertenties

Meer omzet met internet advertenties op maatEen door ondernemers onderschatte manier om meer klanten te bereiken en de omzet aan te jagen is het gebruik van internet advertenties. Op deze pagina ga ik je in het kort uitleggen wat het nut is van het gebruik van...

Retail stores kunnen profiteren van 3G-advertentiestrategie

Retail stores kunnen profiteren van 3G-advertentiestrategieRetail stores vervullen nog altijd een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Ook sluiten veel retailers zich aan bij online platformen om hun omzet te vergroten. Een nog onderbelichte kans in het...